Michelin Star
Repsol Sun
La Salgar opens in 2004 to bring the cuisine of Chefs Esther and Nacho Manzano closer to the centre of Asturias. The name of the restaurant is a homage to the hamlet where the siblings were born and where later on they have opened their first restaurant, Casa marcial, awarded with two Michelin Star and three Repsol Sun.
The restaurant is located at the heart of the city of Gijon looking at the the unique surroundings of the “Pueblo de Asturias Folk Museum”. It offers a sophisticated and urban dining room, enchanting views to the Asturian etnography of the Museum and a traditional but modern cuisine that will make your visit a great experience.
The honest cuisine of Esther Manzano is based in top local quality product and the respect of tradition, perfectly combinated with innovative creations that she develops together with his brother Nacho Manzano, designing together a menú with plenty of nuances and surprises.
In La Salgar you will try a gastronomy of Asturian roots with depth and technique. In the menú you will find some of the House´s signature dishes such as the popular Esther´s croquettes, considered by the food critics one of the best in Spain; the Wild Chicken with Rice, the Asturian Faba Bean Stew or the freshest fish and seafood. But there is room for another kind of more creative and evolved dishes and also for some of the historic or more demanded dishes or Casa Marcial.
Opening Hours: de 13:00 to 15:30 and 21:00 to 23:00 h
The restaurant is closed for dinner on Sunday, Tuesday and Wednesday. Monday is closed for lunch and dinner.
At dinner time the Faba Bean Stew will be replaced for the Hake Salad with Hollandaise Sauce and Dried Roe. Also the Free Range Chicken with Rice will be changed for Stewed Free Range Chicken “My Mother´s Way” with Giblet Ravioli.
Wine Pairing (Optional): 20 Euros
VAT, selection of breads and butter are included in the Price.
Menus will be served up to 15:00h at lunch time and 23:00h at dinner time.
If chosen the menú option, the same menu will be served to the whole table.
Wine Pairing (Optional): 30 Euros
VAT, selection of breads and butter are included in the Price.
Menus will be served up to 15:00h at lunch time and 23:00h at dinner time.
If chosen the menú option, the same menu will be served to the whole table.
White Spring
The Vegetable Garden
Ask for our daily fresh fish
VAT not included
Half Dishes will have a 12% increase in price in concept of plating
VAT not included
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La Fornellona S.L.
La Salgar S/N
33540 Arriondas, Asturias
B74256439
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La Fornellona S.L.
La Salgar S/N
33540 Arriondas, Asturias
B74256439
Horario: de 13:00 a 15:30 y 21:00 a 23:00 h
Domingo, martes y miércoles cerrado por la noche,
lunes cerrado todo el día.
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La Fornellona S.L.
La Salgar S/N
33540 Arriondas, Asturias
B74256439
Por la noche se sustituirá la fabada por la ensalada de merluza
y el arroz con pitu por el pitu de caleya guisado
Maridaje (Opcional): 20 euros
(IVA, selección de mantequilla y panes artesanos incluidos)
Los menús solo se servirán hasta las 15:00hy 23:00h
y a mesa completa.
Maridaje (Opcional): 30 euros
(IVA, selección de mantequilla y panes artesanos incluidos)
Los menús solo se servirán hasta las 15:00hy 23:00h
y a mesa completa.
IVA incluido en los precios.
Las medias raciones llevarán un incremento del 12% en concepto de emplate.
IVA incluido en los precios.
Estrella Michelin
Sol Repsol
La Salgar abre en 2004 para acercar la cocina de Esther y Nacho Manzano al centro de Asturias. Su mismo nombre rinde homenaje a la aldea donde nacieron los hermanos y donde abrieron su primer restaurante, Casa Marcial, en Arriondas, galardonado con dos estrellas Michelín y tres Soles Repsol.
Situado en el corazón de Gijón y con el incomparable entorno del Museo del Pueblo de Asturias, el restaurante ofrece unos interiores sofisticados y urbanos junto con una gastronomía tradicional y renovada que harán de su visita una gran experiencia.
La honesta cocina de Esther basada en producto local de gran calidad y respeto por la tradición combina a la perfección con creaciones innovadoras que desarrolla junto con su hermano Nacho Manzano e incorpora a una carta plagada de matices y sorpresas.
En La Salgar podrás disfrutar de una cocina de raíz, profunda y técnicamente. En su carta se puede encontrar desde los platos sello de la casa como las famosas croquetas de Esther Manzano, consideradas por los críticos de las mejores de España, el Arroz con Pitu Caleya, la Fabada o los pescados y mariscos frescos. Y también hay cabida para platos con una clara evolución creativa y para algunos de los platos históricos o más demandados de Casa Marcial.
La dirección de nuestra web es: https://www.lasalgar.es.
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